اخبارتکنولوژیعلم و تکنولوژيعلم و فناوری

زنگ خطر برای غول‌های هوش مصنوعی؛ مدیرعامل آنتروپیک هشدار داد

داریو آمودی، مدیرعامل آنتروپیک، امروز هشدار داد که شرکت‌های بزرگ هوش مصنوعی باید صدها میلیارد دلار درآمد تولید کنند تا هزینه‌های سرسام‌آور زیرساخت‌های خود را توجیه کنند. اون گفته شرکت‌هایی که نتوانند به این مقیاس برسند، با خطرات جدی مواجه می‌شوند.

در یکی از مصاحبه‌های پربیننده‌اش، آمودی هشدار داده که «حتی یک سال کاهش در رشد ۱۰ برابری، می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های هزار میلیارد دلاری را غیرقابل‌تحمل کند». یعنی شرکت‌های هوش مصنوعی باید هر سال ۱۰ برابر بزرگ‌تر شوند وگرنه ورشکست می‌شوند. چه ریسک بزرگی!

این حرف‌ها در حالی زده می‌شود که صنعت آی‌تی هند هم روزهای خوبی را نمی‌گذراند. شاخص آی‌تی که روز جمعه ۳.۷ درصد سقوط کرده بود، امروز ۱.۲ درصد رشد کرد. شرکت‌های هندی مثل تاتا کانسالتنسی و اینفوسیس نگرانند که هوش مصنوعی مدل کسب‌وکار پرمخاطبشان را به هم بزند.

از طرفی، دولت آمریکا به آنتروپیک دستور داده دسترسی به مدل‌های جدیدش یعنی Claude Fable 5 و Mythos 5 را برای همه اتباع خارجی مسدود کند. بهانه‌اش هم «نگرانی‌های امنیت ملی» است. یعنی حالا حتی مدل‌های هوش مصنوعی هم تحریم می‌شوند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *