آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان
شاید موضوع آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان، امروزه از مباحث بسیار مهم به شمار بیاید چرا که به دلیل شرایط چند سال اخیر، دانش آموزان ارتباط بیشتری با این فضاها پیدا کرده اند. اما در کنار این آسیب ها، می توان گفت که این شرایط مزیت هایی هم برای دانش آموزان و
شاید موضوع آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان، امروزه از مباحث بسیار مهم به شمار بیاید چرا که به دلیل شرایط چند سال اخیر، دانش آموزان ارتباط بیشتری با این فضاها پیدا کرده اند. اما در کنار این آسیب ها، می توان گفت که این شرایط مزیت هایی هم برای دانش آموزان و دبیران داشته است که در مقاله های دیگر به آن ها می پردازیم.
مهم ترین آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان
همان گونه که گفته شد، استفاده از اینترنت و شبکه های مجازی مزیت هایی برای همه دارد و نمی توان از این موضوع چشم پوشی کرد. اما با این وجود باید با آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان نیز آشنا شد. بسیاری از افراد و همچنین دانش آموزان در فرایند چند ساله کرونا به این فضاها اعتیاد پیدا کرده اند و این موضوع می تواند با آسیب های جدی همراه باشد که به آن ها می پردازیم.
✔ عدم ارتباط اجتماعی رو در رو
بدون شک یکی از آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان، عدم شرکت در محافل اجتماعی و دوری از ارتباط های رو در رو می باشد. درست است که از طریق اینترنت و فضای مجازی نیز می توان ارتباط زیادی برقرار کرد اما نتیجه این گونه رابطه ها نمی تواند همانند ارتباط های رو در رو باشد.
بدون تردید در کارهای گروهی و داشتن ارتباط رو در رو می توان اعتماد به نفس را در دانش آموزان بالا برد و همچنین اعتماد دو طرفه بین این افراد به وجود می آید. مطمئنا ارتباط از طریق اینترنت و صحبت کردن در این فضاها نمی تواند رابطه عمیق و درستی را بین دوستان به وجود بیاورد.
✔ کمبود و عدم خلاقیت
یکی دیگر از آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان، کاهش خلاقیت در آن ها می باشد. همه می دانیم که در فضای مجازی و اینترنت می توان دریایی از اطلاعات را به راحتی به دست آورد. البته این موضوع به جای خود از مزیت های این فضاها می باشد و کمک زیادی به افراد در زمینه های مختلف خواهد کرد.
اما از جنبه های دیگر می توان گفت که این مسئله باعث می شود که دانش آموزان به دنبال ایجاد خلاقیت نروند و به صورت کاملا آماده همه چیز را در دست داشته باشند. بدون تردید در چنین مواردی می توان با سرقت های ادبی نیز مواجه شد.
✔ زورگویی سایبری و استفاده از الفاظ رکیک
همه می دانیم که امروزه استفاده از فضای مجازی بسیار رواج پیدا کرده است و همه با در دست داشتن گوشی های هوشمند به راحتی با این فضاها در ارتباط هستند. اما در این زمینه باید گفت که یکی از مهم ترین آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان مشکلات زورگویی و اهانت های سایبری می باشد.
گفتنی است که در این فضاها هستند افرادی که با کینه و نفرت زیادی نسبت به افراد مشهور، سلبریتی ها، هنرمندان و سایر قشرهای جامعه برخورد می کنند. در این بین برخی با الفاظ رکیک و به دور از شان انسانی رفتار می نمایند. با این وجود می توان شاهد آسیب های بسیار جدی به نوجوانان بود.
حتی در برخی موارد این رفتارهای نامناسب زندگی افراد مشهور را نیز به خطر می اندازد. نوجوانان و دانش آموزانی که در سنین بلوغ هستند می توانند به طور مستقیم طعمه این رفتارها شوند و آسیب جدی ببینند.
✔ اتلاف وقت
بسیاری از افراد هستند که در مورد استفاده از اینترنت و فضای مجازی اغراق می نمایند و همین امر برای آن ها حکم اتلاف وقت خواهد داشت. پس این مورد را نیز می توان از آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان به حساب آورد. بالاخره این اعتیاد به فضای مجازی در برخی موارد باعث می شود که زمان و وقت کارهای دیگر را به هدر داد. بسیاری از دانش آموزان وقت خود را صرف دیدن فیلم و بازی در این فضاها می کنند که بدون تردید ضربه زیادی به فعالیت های علمی و درسی آن ها می زند.
✔ دوری از خانواده
از دیگر عوارض جانبی و آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان دوری از خانواده می باشد. به صورت کلی باید گفت که استفاده زیاد از هر چیزی می تواند عوارض جانبی برای شخص داشته باشد. بدون شک هنگامی که دانش آموزان و افراد دیگر وقت زیادی را برای حضور در فضای مجازی بگذارند، خواه ناخواه از خانواده و جمع های خانوادگی دور می شوند. همین امر در مورد خانواده ها هم صادق است و برخی از خانواده ها به دلیل حضور زیاد در فضای مجازی از رسیدگی به خانواده و فرزندان جا می مانند.
✔ تهدید حریم خصوصی
شاید بتوان به جرات گفت که یکی از اثرات منفی و آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان و سایر افراد، تهدید حریم خصوصی آن ها می باشد. افرادی که عکس های خود را در این فضاها انتشار می دهند و همچنین اطلاعات خود را به اشتراک می گذارند، در برخی موارد مورد تهدید حریم خصوصی قرار می گیرند.
بسیاری از دانش آموزان از این که به اشتراک گذاشتن اطلاعات خصوصی مثل شماره کارت شناسایی، شماره کلاس و نام مدرسه و سایر موارد چه خطراتی می تواند برای آن ها داشته باشد اطلاع ندارند و به این طریق حریم خصوصی آن ها مختل خواهد شد.
✔ بی خوابی از عوارض فضای مجازی
گاهی اوقات نوجوانان دچار بی خوابی و در کل اختلال در مدت زمان خواب می شوند. شاید بتوان گفت که در بیشتر موارد این مسئله از آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان محسوب می شود. بسیاری از دانش آموزان تمام مدت در فضای اینترنتی به سر می برند و در برخی موارد حتی از زمان خواب خود مایه می گذارند.
به مرور زمان این امر در وجود آن ها و در برنامه زندگی به عادت تبدیل می شود. این گونه است که در برنامه خواب آن ها اختلال و مشکل به وجود خواهد آمد. بدون تردید بیدار ماندن تا دیر وقت سلامتی این افراد را به خطر می اندازد. نکته مهم دیگر این است که نوجوانان در سن رشد به سر می برند و همین بی خوابی ها و بی نظمی در برنامه خواب و استراحت آن ها، سلامت ذهنی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. چشم این دانش آموزان دچار خستگی و مشکل خواهد شد.
✔ کم تحرکی و عدم فعالیت بدنی
قابل ذکر است که آموزش کامل دانش آموزان در گروی رشد کامل ذهنی و فیزیکی می باشد و باید هم زمان بر روی هر دو مورد تاکید داشت. اما یکی از آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان، مسئله عدم تحرک بدنی می باشد. در این سیستم اینترنتی بیشتر فعالیت ها در حالت ساکن بوده و باعث فعالیت و تحرک جسمی نمی شود.
به این صورت و با استفاده زیاد از فضای مجازی و اینترنت، فرصت زیادی برای فعالیت و تحرک بدنی نمی ماند. در برخی موارد در کلاس های آنلاین، دانش آموزان تمام پروژه ها و تکالیف خود را به صورت آنلاین به استاد تحویل می دهند و همین امر باعث عدم تحرک خواهد شد. توصیه ما به نوجوانان و دانش آموزان این است که بیرون بروند و به ورزش و فعالیت بدنی خود بیشتر اهمیت بدهند.
✔ تقلب و کم کاری در انجام تکالیف
از دیگر عوارض و آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان، امکان تقلب می باشد. شاید از بیان این موضوع تعجب کنید اما این امر واقعیت دارد. دانش آموزان با حضور در اینترنت و شبکه های اجتماعی می توانند به راحتی پاسخ سوال ها و تمرین ها را به دست آورده و بنویسند. به این طریق تلاشی برای آموزش و یادگیری از سمت آن ها انجام نخواهد شد. این تقلب ها خارج از کنترل بوده و خانواده و دبیران را با چالش های بزرگی مواجه می سازند.
✔ ایجاد فساد اخلاقی
همان گونه که استفاده از اینترنت می تواند مزیت های زیادی داشته باشد، از سوی دیگر می تواند باعث فساد اخلاقی در افراد شود. پس یکی از آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان مسئله فساد اخلاقی می باشد. برخی از وب سایت ها که به سایت های سیاه معروف هستند، برای جوانان و نوجوانان و دانش آموزان فضایی کاملا خطرناک محسوب می شوند.
در این موارد بهتر است بزرگ ترها از جمله پدر و مادر یا معلم و مشاور تا حدودی کنترل اوضاع را به دست بگیرند. همیشه این موضوع را به خاطر داشته باشید که اینترنت برای کمک کردن به جامعه و بهبود اوضاع به وجود آمده است و باید در همین مسیر مورد استفاده قرار بگیرد. پس تمام چالش ها و مشکلات را در نظر بگیرید و با توجه به آن ها سعی کنید کنترل درست و به جا بر شرایط دانش آموزان و نوجوانان داشته باشید.
✔ عدم یادگیری توانایی های جدید مثل یادگیری زبان
یکی دیگر از عوارض و آسیب های فضای مجازی برای دانش آموزان این است که امکان دارد این افراد به دنبال توانایی ها و فعالیت های جدید در زندگی خود نروند. یکی از این توانایی ها و مهارت ها یادگیری زبان می باشد. امروزه یادگیری زبان می تواند از مهم ترین فعالیت ها، چالش ها و برنامه ها در زندگی افراد باشد.
در برخی موارد حضور زیاد در فضای مجازی و عادت به اینترنت، دانش آموزان را از بسیاری از توانایی ها و مهارت های جدید باز می دارد. توصیه ما این است که اگر این موضوع را در کودکان، نوجوانان و دانش آموزان مشاهده نمودید، به شیوه ای درست اوضاع را مدیریت کنید و فضای مجازی و اینترنت را برای او تبدیل به کلاسی آموزشی کنید.
شرکت در کلاس های آنلاین آموزش زبان کره ای، انگلیسی، آلمانی یا غیره می تواند راهی برای پیشرفت و موفقیت این عزیزان باشد. پیشنهاد ما شرکت در کلاس های آموزشی آموزشگاه زبان ملل است چراکه کیفیتی بالا و محیطی شاداب داشته که می تواند افراد را به یادگیری زبان علاقه مند کند.
برچسب ها :آسیب ، دانش آموزان ، شبکه اجتماعی ، فضا ، مجازی ، معایب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0