
ایسنا/قزوین معاون امور بینالملل دانشگاه امامخمینی (ره) گفت: جشنواره فرهنگی ملل با هدف عمقبخشی در ارتباطات فرهنگی ملتها، در بستر فرهنگ غنی ایرانی اسلامی، ۱۸ تا ۲۰ تیر در دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) میزبان سه هزار دانشجوی غیرایرانی و ۸۰ سفیر و رایزن فرهنگی خواهد بود.
دکتر محمد مولوی در نشست خبری که امروز ۱۲ تیرماه ۱۴۰۱ با حضور اصحابرسانه در سالن بوستان دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) برگزار شد با بیان اینکه رسالت دانشگاه بینالمللی، تربیت سفیران فرهنگی است، اظهارکرد: جشنواره بینالمللی فرهنگ ملل، هر سال توسط یکی از دانشگاههای معتبر که مجوز جذب دانشجویان خارجی را دارند برگزار میشود.
وی گفت: معمولاً هر ۲۵ تا ۳۰ سال یک بار، این رسالت سنگین بر عهده هر دانشگاه گذاشته میشود که امسال این دانشگاه به میزبانی انتخاب شده است. در کنار دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) ارگانهای فعال استان در حوزه امور بینالملل نیز در برگزاری این جشنواره مشارکت فعال دارند.
معاون امور بین الملل دانشگاه امامخمینی(ره) گفت: جشنواره ۱۸ تا ۲۰ تیر ماه سال جاری به صورت فشرده، طی سه روز در این دانشگاه برگزار خواهد که پیشبینی میشود بالغ بر ۳۰۰۰ دانشجوی غیر ایرانی در این جشنواره حضور داشته باشند. علاوه بر دانشجویان بیش از ۸۰ سفیر و رایزن فرهنگی توسط وزارت امور خارجه برای این برنامه دعوت شدهاند.
وی افزود: از مدعوین دیگر این برنامه میتوان به شخصیتهای استانی و کشوری که غالباً در حوزه بینالملل فعالیت میکنند اشاره کرد.
این مسئول از اهداف برگزاری این جشنواره در سطح کلان به آشنایی دانشجویان با فرهنگ، تاریخ و آداب و رسوم کشورهای مختلف اشاره کرد و افزود: عمق بخشی در ارتباطات فرهنگی ملل در بستر فرهنگ غنی ایرانی اسلامی، بسترسازی جهت گسترش دیپلماسی علمی فرهنگی با استفاده از ظرفیت دانشگاهها، گسترش احساس مثبت و تعلق خاطر در میان دانشجویان بینالملل نسبت به فضای داخلی ایران و به ویژه فضای دانشگاهی نیز از جمله اهداف این جشنواره است.
وی سیاستهای برگزاری این جشنواره را اینگونه برشمرد: ایجاد احساس دوستی و مودت بین ملل، ایجاد روحیه نشاط در دانشجویان غیر ایرانی در بستر فضایفرهنگی، تعریف فضای دانشگاهها به عنوان فضای شاد پرتحرک و پویا، جذابسازی دانشگاههای ایرانی برای دانشجویان غیرایرانی به عنوان مقصد مناسب برای تحصیل.
به گزارش ایسنا، این استاد دانشگاه با بیان اینکه برای رسیدن به این اهداف خط ومشیهایی تعریف شده است، بیان کرد: ضرورت در نظر گرفتن منافع ملی، تاثیرگذاری بر دانشجویان غیرایرانی، انتخاب نمادها و شیوههای سازگار با فرهنگ ایرانیاسلامی، ایجاد فضایدوستانه و دانشمحور جهت قرابت بیشتر دانشجویان با یکدیگر، ضرورت محوریبودن نقش دانشجویان در مدیریت جشنواره، ضرورت نقشآفرینی دانشگاهها و مسئولین مربوطه به عنوان تسهیلکنندگان و مشوقان دانشجویان و جشنواره، جزو سیاستهای متولیان امور بینالملل دانشگاههاست.
معاون امور بینالملل دانشگاه امامخمینی(ره) خاطرنشان کرد: جهت سهولت دستیابی به این اهداف، در حاشیه این جشنواره، برای مشارکت و حضور موثر دانشجویان غیرایرانی، غرفههایی برای ملیتهای مختلف در نظر گرفته شده تا نمادهای فرهنگی کشور خود را در آن معرفی کنند.
وی ادامه داد: دانشجویان غیرایرانی میتوانند در قالب لباسهای سنّتی، غذای محلی، معرفی شخصیتها، قهرمانها و اسطورههای کشور خود، صنایعدستی، نقاشی، خطاطی، خاطرهگویی، سخنوری و شعرخوانی، فرهنگ و سنت کشور خود را برای مراجعه کنندگان به نمایش بگذارد.
مولوی گفت: لازم به ذکر است که یکی از ملتهای حاضر در این جشنواره ملت عزیز ایران است که انجمنهای اسلامی و تشکلهای دانشجویی نیز با برپایی غرفه، فرهنگ خود را برای بازدیدکنندگان نمایش خواهند داد. در کنار آن، سازمانها و نهادهای پشتیبان جشنواره نیز علاوه بر سنن ایرانی اسلامی، پیشرفتهای فناورانه ایران را با میهمانان خارجی به اشتراک خواهند گذاشت.
این استاد دانشگاه در پایان یادآور شد: ادارهکل فرهنگ و ارشاداسلامی، سازمان میراثفرهنگی و صنایعدستی، معاونتهای استانداری، اتاق بازرگانی، شهرداری، فرمانداری و مدیریت شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان، همه مجموعههایی هستند که برای برپایی این جشنواره فرهنگی ملل یاریگر دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) هستند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا