کتاب «جنگ و صلح» رونمایی شد
مراسم رونمایی از کتاب «جنگ و صلح»؛نوشته سید محمد مهدی دزفولی، روایتی از سالهای قبل و بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ رونمایی شد. به گزارش ایسنا، در این مراسم که امروز ۲۶ تیرماه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد،سردار حسین علایی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با اشاره به ضرورت اتحاذ
مراسم رونمایی از کتاب «جنگ و صلح»؛نوشته سید محمد مهدی دزفولی، روایتی از سالهای قبل و بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم که امروز ۲۶ تیرماه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد،سردار حسین علایی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با اشاره به ضرورت اتحاذ تصمیمات راهبردی مهم در زمانهای حساس، برخی علل پایان جنگها را تبیین کرد و گفت: مهمترین مسئله این است که جنگ را چگونه و با چه راهبردی به پایان برسانیم.
سردار علایی همچنین اظهار کرد: حضرت امام (ره) تا زمان آزادسازی خرمشهر اعتقاد داشتند که نتیجه جنگ تحمیلی باید به ساقط شدن حزب بعث و رژیم صدام منجر شود؛آن هم به دست خود مردم عراق. امام راحل با عبور نیروهای ایران از مرز ایران و عراق مخالف بودن و در این باره هیچ شکی وجود ندارد. مسئولان امام (ره) را راضی کردند که از مرز عبور کنیم و خود بنده در این باره بسیار تحقیق کردهام و به نتیجه رسیدهام.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در طول جنگ طراحیهای مناسبی برای بهره بردن از از فرصتهایی که عملیاتها برای ما فراهم میکردند، نداشتیم و در هیچ یک از عملیاتها پیوست دیپلماسی نداشتیم. مثلا عملیات انجام میدادیم اما برای پایان جنگ طرحی نداشتیم. تنها آقای هاشمی رفسنجانی بود که میگفت یک عملیات بزرگ انجام بدهیم و بعد از با مذاکره جنگ را به پایان ببریم اما هیچ کسی از او حمایت نکرد.
سردار علایی ادامه داد: شورای امنیت با ابتکار آمریکا و شوروی برنامه پایان جنگ بین ایران و عراق را طراحی کردند.قطعنامه 598 هم ابتکار ما نبود و مشارکتی در نوشتن اولیه آن نداشتیم به همین خاطر این قطعنامه ابتدا به نفع عراق بود و در حالی که ما در خاک عراق حضور داشتیم این قطعنامه ما را ملزم میکرد از خاک عراق عقب نشینی کنیم. از سوی دیگر آمریکا به این نتیجه رسیده بود که عراق و صدام در این جنگ پیروز نخواهد شد و اگر قدرتهای بزرگ از عراق حمایت نکنند از ایران شکست میخورد، به همین خاطر راهبردی اتخاذ کردند که این جنگ برنده نداشته باشد.
وی در پایان گفت: اگر کشور ما در مسائل حساس ابتکار عمل به دست نگیرد، حاصل کار مانند قطعنامه ۵۹۸ میشود و دیگران برای ما تصمیم میگیرند.
علی اصغر جعفری مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز در این مراسم گفت: معتقدیم که دوران دفاع مقدس یکی از نقاط عطف و فرصتهای استثنایی است که ملت خلق کرد و با ایستادگی و مقاومت و رهبری امام خمینی (ره) اجازه نداد که حتی یک وجب خاک در اختیار دشمن قرار گیرد؛ امام خامنهای در اینخصوص فرمودند که پذیرش قطعنامه هم کاری عقلانی بود و اگر عقلانی نبود، امام بزرگوار این موضوع را نمیپذیرفت. بعد از ۴۰ سال از آن حادثه عظیم هر زمان یاد آن دلاوریها به ذهن ما میرسد، ملت به آن حماسه و جهاد احترام میگذارند و وقتی مسئولان دیگر کشورها به موزه دفاع مقدس میآیند به ایستادگی ملت ایران احترام میگذارند.
جعفری ادامه داد: جنگ ما معادل جنگ جهانی بود و بسیاری از کشورها با ما جنگیدند و به عراق کمک کردند، دشمنان نظام ما را تقویت کردند و امروز اسنادی را میبینیم که در هیچ صحنهای نیست که حمایت کشورهای دیگر از صدام نبوده باشد و وقتی جنگ تمام شد، صدام تجهیزات نو و جدید در اختیار داشت.
وی اظهار کرد: این افتخار باید بهصورت دقیق به نسل جوان منتقل شود و این فرصت را غنیمت میشماریم که این اثر ارزشمند را رونمایی کنیم و این کتاب تنها بخشی از نگاهها و واقعیتها را بیان میکند، ناگفتههای زیادی از دوران دفاع مقدس وجود دارد و پژوهشگران دیگر باید در اینخصوص تحقیق کنند.
جعفری گفت: امروز بعد از گذشت سالها از دفاع مقدس شاهد افتخارآفرینی کشورمان هستم و اگر قرار باشد همه آنچه که از معارف دینی سراغ داریم را بیان کنیم، درباره دوران دفاع مقدس است. امیدوارم با لطف الهی و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی شاهد توفیق و اقتدار عزت بیش از پیش باشیم که این امر نیز ریشه در دوران دفاع مقدس دارد.
انتهای پیام/
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0