کد خبر : 12749
تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 سپتامبر 2021 - 15:20

چالش سالخوردگی؛ ظاهر چالش‌های جمعیتی در کشور

چالش سالخوردگی؛ ظاهر چالش‌های جمعیتی در کشور

 جامعه‌شناس گفت: حرکت به سمت سالخوردگی، صرف ظاهر ابتدایی از چالش جمعیتی کشور است. یوسف بیان‌لو صبح امروز (۷ مهرماه) در جلسه شورای راهبردی جمعیت و شورای هماهنگی ثبت‌احوال استان زنجان، در رابطه با چالش‌های جمعیتی استان، اظهار کرد: چالش اساسی جمعیتی، حرکت جامعه به سمت سالخوردگی است که در یک دهه اخیر مشاهده می‌شود ولی

چالش سالخوردگی؛ ظاهر چالش‌های جمعیتی در کشور

 جامعه‌شناس گفت: حرکت به سمت سالخوردگی، صرف ظاهر ابتدایی از چالش جمعیتی کشور است.

یوسف بیان‌لو صبح امروز (۷ مهرماه) در جلسه شورای راهبردی جمعیت و شورای هماهنگی ثبت‌احوال استان زنجان، در رابطه با چالش‌های جمعیتی استان، اظهار کرد: چالش اساسی جمعیتی، حرکت جامعه به سمت سالخوردگی است که در یک دهه اخیر مشاهده می‌شود ولی این ظاهر اتفاق است. صرفاً سالخوردگی ضعف محسوب نمی‌شود، بلکه یکی از علائم توسعه‌یافتگی، سالخوردگی است.
وی جوانی را یکی از موانع توسعه‌یافتگی عنوان کرد و افزود: بیش از ۴۰ درصد جمعیت جامعه زیر ۱۵ سال باشد، جمعیت غالب کشور، جوان محسوب می‌شود. باید توجه داشت که افراد زیر ۱۵ سال و بالای ۶۵ سال جمعیت سربار و جمعیت بین ۱۵ تا ۶۵ سال جمعیت فعال محسوب می‌شود.
این کارشناس با بیان اینکه هرچه جمعیت فعال زیاد باشد، تولید و مصرف بیشتر است و در مطالعات جمعیت‌شناسی آهنگ رشد جمعیت  اهمیت به‌سزایی دارد و اگر متعادل باشد فرصت و اگر متعادل نباشد؛ تهدید محسوب می‌شود، افزود: دو دهه سیاست‌های کاهش جمعیتی در کشور انجام شده است.
وی تصریح کرد: این سیاست‌ها علمی و سیستمی نبود و علی‌رغم تحولات، استخراج سیاست‌های کلان جمعیت مغفول مانده است؛ به طوری که سیاست‌های سلبی با حذف کنترل جمعیت و یا پیشگیری از باروری و سیاست‌های تشویقی مانند فرزندآوری و … مورد توجه قرار گرفت.
این مدرس دانشگاه در رابطه با افزایش جمعیت از منظرهای مختلف، یادآور شد: بررسی رویکردهای پیرامون افزایش جمعیت در سه دسته تقسیم می‌شود. بر اساس نظریه اول افزایش جمعیت به مثابه افزایش رفاه است. گروه دوم افزایش جمعیت را به مثابه افزایش نیروی انسانی می‌داند و گروه سوم نیز افزایش جمعیت را افزایش مسلمانان و شیعیان تلقی می‌کند.
این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: سیاست‌های جمعیتی بیشتر سیاست‌زده است تا علمی و آنچه که در سیاست‌های جمعیتی انتظار داریم باید توسط سیستم محقق شود، به عبارتی زمینه اجرای سیاست‌های جمعیتی برای متعادل‌ کردن جمعیت اجرای سیستمی آن است.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.