کد خبر : 194180
تاریخ انتشار : شنبه 19 فوریه 2022 - 18:53

دومین مرحله واکسیناسیون فلج اطفال در شهرستان‌های مرزی خراسان جنوبی آغاز شد

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: دومین مرحله طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در شهرستان‌های مرزی استان خراسان جنوبی از امروز (۳۰ بهمن) آغاز شد. مجید شایسته، امروز شنبه ۳۰ بهمن به رسانه‌ها اعلام کرد: این طرح از ۳۰ بهمن تا سوم اسفند ماه اجرا می‌شود و گروه سنی هدف آن متولدین ۲۵

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: دومین مرحله طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در شهرستان‌های مرزی استان خراسان جنوبی از امروز (۳۰ بهمن) آغاز شد.

مجید شایسته، امروز شنبه ۳۰ بهمن به رسانه‌ها اعلام کرد: این طرح از ۳۰ بهمن تا سوم اسفند ماه اجرا می‌شود و گروه سنی هدف آن متولدین ۲۵ دی ۱۳۹۵ تا سوم اسفند ۱۴۰۰ هستند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: دومین مرحله طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در شهرستان‌های مرز شرقی استان خراسان جنوبی شامل نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه، همچنین تمامی مناطق زیر پوشش تیم سیار در شهرستان‌های بیرجند، سرایان، فردوس، بشرویه، قاینات، خوسف و طبس اجرا می‌شود.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: مهاجرین خارجی ساکن در اردوگاه‌ها یا خارج از آن، همه خانوارهای ساکن در کلونی‌ها، محل تجمع عمده مهاجرین خارجی و تمامی کودکان زیر پنج سال که احتمالا همراه با مادران خود در زندان‌ها اقامت دارند، گروه هدف این طرح هستند.

وی میزان پوشش مرحله اول طرح واکسیناسیون فلج اطفال را که دی ماه امسال اجرا شد، ۹۹ درصد اعلام کرد و یادآور شد: فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی با دامنه متغیر از عفونت بدون علامت تا عفونت مغز، فلج و مرگ است که عامل بیماریزای آن ویروس وحشی فلج اطفال است و این ویروس در سه تیپ ۱ و ۲ و۳ می‌تواند سبب ایجاد بیماری شود.

شایسته با بیان اینکه وقوع اکثر موارد تک‌گیر و همه‌گیر این بیماری در تابستان و پاییز رخ داده و در هر سنی می‌تواند اتفاق بیفتد، خاطرنشان کرد: تنها مخزن ویروس فلج اطفال، انسان است که بیشتر در کودکان و نوجوانان و یا در مناطقی که وضعیت بهداشتی آنها در سطح پایین است، از طریق مدفوعی – دهانی سرایت می‌کند.

وی ایمن‌سازی عادی طبق برنامه واکسیناسیون کودکان، ایمن‌سازی در پاسخ به بروز موارد فلج شل حاد و ایمن‌سازی پاک‌سازی (Mopping – up) مانند مرحله حاضر که در حال اجراست را از راهکارهای حصول به ریشه‌کنی فلج اطفال عنوان کرد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.