کد خبر : 69809
تاریخ انتشار : دوشنبه 1 نوامبر 2021 - 23:17

مازندران و هزار و یک چالش در صنعت گردشگری

مازندران و هزار و یک چالش در صنعت گردشگری

ایسنا/مازندران استان مازندران دارای جذابیت های طبیعی،فرهنگی بسیاری برای گردشگران است اما این صنعت در این استان همواره با چالش های متعددی رو به رو بوده به طوری که امروز تنها هدف از سفر به این استان گردشگری استفاده از دریا آن هم نه در حد صنعت گردشگری دریایی مورد توجه قرارگرفته و باقی جذابیت ها

مازندران و هزار و یک چالش در صنعت گردشگری

ایسنا/مازندران استان مازندران دارای جذابیت های طبیعی،فرهنگی بسیاری برای گردشگران است اما این صنعت در این استان همواره با چالش های متعددی رو به رو بوده به طوری که امروز تنها هدف از سفر به این استان گردشگری استفاده از دریا آن هم نه در حد صنعت گردشگری دریایی مورد توجه قرارگرفته و باقی جذابیت ها در گمنامی به سر می برد.

مازندران با دارابودن جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی متعدد به عنوان قطب طبیعت‌گردی محسوب می‌شود. برای استفاده مناسب از این توانمندی‌های مازندران و شکوفا کردن این قابلیت‌ها، توجه به زیرساخت عمومی از قبیل توسعه صنعت حمل و نقل، زیرساخت‌های اختصاصی مانند تاسیسات گردشگری اعم از اقامتگاه‌ها و مجتمع‌های پذیرایی و خدمات مسافرتی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
مهدی سعادتی رئیس مجمع نمایندگان مازندران چندی پیش در نشست مشترک نمایندگان و استاندار مازندران با نوبخت با اشاره به مشکلات و نارسائی های این استان گفته بود که مازندران به رغم برخورداری از مواهب طبیعی و استعدادهای سرشار فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی از کاروان توسعه کشور عقب مانده است.
وی عدم توجه جدی مدیران ملی به ظرفیت های فراوان مازندران را دلیل عمده مشکلات توسعه ای دانست و ادامه داد: تغییر نگرش مسئولان دولت به توانمندی ها و ظرفیت های راهگشای مازندران در روند توسعه این استان ضرورت دارد.
نماینده مردم بابل با اشاره به فقدان طرح های اساسی و زیربنایی چشمگیر در مازندران خواستار اختصاص اعتبارات ملی برای طرح های نیمه تمام عمرانی در این استان شد.
وی از طرح های راهسازی، سد سازی، انتقال آب آشامیدنی، جمع آوری فاضلاب، ساماندهی پسماند و زباله، تقویت زیر ساختهای گردشگری، توسعه بخش کشاورزی و بهداشتی و درمانی به عنوان مهم ترین نیازهای مازندران نام برد و گفت که جبران کمبودهای اعتباری مازندران نیازمند حمایت ویژه  سازمان برنامه و بودجه است.
*ضعف مدیریتی حوزه گردشگری در مازندران
محمدحسن زال نیز چندی پیش در گفت وگو با ایسنا گفت که مازندران دارای منابع طبیعی مانند جنگل، کوه و دریا بوده و تک بعدی نیست اما گردشگر فقط در ساحل دریا متمرکز می شود و این نشان از ضعف مدیریتی حوزه گردشگری در مازندران است.
وی تصریح کرد: هنگامی که روستاهایمان مسیر مدرن شدن را طی می کنند و ویلاهایی در کوه ها ساخته می شود یعنی گردشگری روستایی در مازندران جای نیفتاده است
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: زمین های کشاورزی که محصولات فرهنگی و غذایی آن روستا محسوب می شود امروزه با ساختن ویلا در به مرور زمان بافت سنتی خود را از دست داده است، درواقع جاذبه‌های شهرمان در مازندران باید به مقصد تبدیل شود و این توانمندی در خلق جاذبه‌های جدید ایجاد شود.
زال معتقد است که لازم نیست محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنیم، بلکه به واسطه گردشگری می‌توان هم اقتصاد و هم فرهنگ خود را غنی تر کرد که از این جهت، گردشگری روستایی بسیار عالی خواهد بود.
*دوری مساحت بین جاذبه های گردشگری و میراث فرهنگی در مازندران
مهدی رمضان زاده لسبویی نیز در گفت گو با ایسناچالش های حوزه گردشگری را دو مقوله میراث و گردشگری می داند و می گوید که دوری مساحت بین جاذبه های گردشگری و میراث فرهنگی را مشکلی جدی در حوزه گردشگری به وجود می آرود .
عضو هیئت علمی  گروه جهانگردی و  گردشگری دانشگاه مازندران معتقد است که هر استان موقعیت جغرافیایی ، زبانی و فرهنگی و اقلیم خودش را دارد و اگر رئیس جمهور منتخب، بتواند راهکارهایی جهت استقلال در برنامه ریزی را به استان ها واگذار نماید ، اتفاقات خوبی در این حوزه می تواند رقم بخورد.
*جزیره‌ای عمل نکردن سازمان‌ها یکی از راهکارهای رسیدن به استاندارد مطلوب گردشگری
چندی پیش محمد رضا اورمزدی در گفت‌وگو با ایسنا گفته بود که جزیره‌ای عمل نکردن سازمان‌ها یکی از راهکارهای رسیدن به استاندارد مطلوب گردشگری است چراکه در صنعت گردشگری ۲۱ سازمان در بخش های مختلف برای رسیدن به این استاندارد دخیل هستند که با همکاری هم می‌توانند به توسعه صنعت گردشگری کمک کنند.
وی مازندران را تنها استان از نظر تعدد روستاها در کشور می داند و می گوید که مازندران به جهت فراوانی روستا و آب و هوای بی نظیر آن گزینه مناسبی برای گردشگری روستایی است و طبیعت گردی و روستاگردی اولویت این استان محسوب می‌شود.
این کارشناس گردشگری معتقد است که این استان از نظر فضاهای مذهبی، بقعه ها و امام زاده ها و جاذبه هایی که در گردشگری مذهبی وجود دارد؛ دارای رتبه بالایی در سطح کشور است.
اورمزدی با اعلام اینکه براساس آمارهای جهانی امروزه ایران ارزان ترین کشور و مقصد گردشگری انتخاب شده است، گفت که ورود هر گردشگر خارجی به مازندران علاوه بر ارزآوری باعث شکوفایی اقتصادی و اشتغال زایی در منطقه می‌شود؛ با شرایط کنونی کشور، گردشگری یک ابزار قدرتمند در جهت تولید اشتغال، رفع بیکاری و بحران حاکم است که باید به درستی از این ابزار استفاده کرد.
منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.