کد خبر : 3700
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 آگوست 2021 - 0:02

برای ریاست شورا تابع دوستان هستم/ هنوز درباره گزینه شهردار تصمیم نگرفته ایم

برای ریاست شورا تابع دوستان هستم/ هنوز درباره گزینه شهردار تصمیم نگرفته ایم

منتخب مردم تهران در ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص کاندیدا شدن برای ریاست شورا در این دوره گفت: برای ریاست شورا تابع دوستان و اعضا خواهم بود.  مهدی چمران در نشست خبری امروز با موضوع تشریح ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بدهی های شهرداری تهران

برای ریاست شورا تابع دوستان هستم/ هنوز درباره  گزینه شهردار  تصمیم نگرفته ایم

منتخب مردم تهران در ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص کاندیدا شدن برای ریاست شورا در این دوره گفت: برای ریاست شورا تابع دوستان و اعضا خواهم بود.

 مهدی چمران در نشست خبری امروز با موضوع تشریح ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بدهی های شهرداری تهران گفت: بدهی شهرداری تهران ۱۶ هزار و نیم میلیارد تومان بود و هر ساله شهرداری به تناسب این میزان بدهی داشته که ما در دوره خود تمام آن را به وزارت کشور پرداخت کردیم. اکثر نهادهایی که کار اجرایی دارند چنین بدهی هایی را نیز دارند و این موضوع پیچیده ای قلمداد نمی شود. ما در دوره خود از بانک مرکزی پول قرض می گرفتیم.
وی در ادامه افزود: گرفتن پول از بانک مرکزی به نفع ما بود، چرا که در برخی مواقع برای اجرای برخی از امور می توانستیم از این پول استفاده کنیم تا پروژه ها زودتر و ارزانتر تمام شود و مهمتر از آن اینکه مردم از این پروژه ها استفاده کنند. اکنون شاهد این هستیم که بدهی قبلی ما افزایش یافته و علت آن را نمی دانیم که چرا چنین افزایش بدهی رخ داده است.
چمران در پاسخ به اظهارات امینی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره ادامه راه شورای پنجم در دوره ششم گفت: عدم ساختمان سازی کار درستی نیست. شهرفروشی در دهه ۷۰ صورت گرفت به شکلی که آمدند و گفتند هر چقدر پول بدهید به شما تراکم می فروشیم. طرح جامع شهر تهران را بعد از سال ۴۹ تدوین کردند. هر شهرداری هر طور که دلش می خواست در خصوص این طرح عمل می کرد. لذا ۲۸ مهندس مشاور گرفتیم و برای هر منطقه مهندس مشاوری قرار دادیم. تا در فرصت کوتاهی طرح ها جمع آوری شود و طرح جامع تهران به تصویب رسید و اکنون شاهد این هستیم که شهر تهران دارای ضوابط و قانون است و بر اساس آن باید اقدام شود.
وی ادامه داد: شهر فروختن و نفروختن یک شعار است. تلاش ما این بوده که در این بافت های فرسوده نوسازی و ساختمان سازی انجام شود. باید افراد را تشویق کنیم در این مناطق خانه بسازند و برای انجام این کار مقرر شد که یک ریال عوارض پرداخت نشود. حتی برای ساخت در مناطق بافت فرسوده جرایم موجود را خودمان پرداخت کردیم.
منتخب مردم تهران در ششمین دوره شورای شهر تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آزمون دستیاران و تعیین تکلیف افرادی که در این آزمون شرکت کردند، گفت: آزمون دستیاران را فکر نکرده برگزار کردند و از عده ای آزمون گرفته شد و به کار گرفته شدند، البته این زندگی افراد است و ما از همه افراد چه قدیمی و چه جدید که توانمند هستند استفاده خواهیم کرد. اما بی تردید اینکه یک مرتبه فردی را در کنار فردی که ۱۵ سال تجربه کار دارد قرار دهیم و همان حقوق را پرداخت کنیم کار درستی نیست و باید به این موضوع فکر کنیم اما قطعا نمی خواهیم این افراد و مجموعه شهرداری آسیب ببینند.
چمران در خصوص تصمیم گیری برای شهردار آینده تهران نیز گفت: در مورد شهردار آینده شورا و همه اعضا با هم تصمیم بگیرند. قطعا از این به بعد باید به این موضوع فکر کنیم. تا بحال به آن فکر نکردیم و دلیلی هم نداشت فکر کنیم چرا که تکلیف اعضای شورا مشخص نبود و از اسامی هم نمی خواستیم سوء استفاده کنیم.
چمران در پاسخ به سوالی در خصوص نگرانی از برخی جابجایی ها در سطح مدیران شهرداری تهران با روی کار آمدن ششمین دوره شورای شهر تهران گفت: در ارتباط با مدیران کسانی که توانمند باشند باید به کار خود ادامه دهند. قطعا باید از تجربه و توانمندی افراد استفاده کنیم. اینکه همه افراد عوض شوند کار درستی نیست. این موضوع در جهت شفافیت هم قابل تعریف است. فردی که می آید و آبدارچی خود را عوض می کند یعنی چیزی دارد که می خواهد کسی نفهمد. لذا شفافیتی در این مسیر وجود نخواهد داشت.
وی در خصوص تامین منابع مالی مدیریت شهری و بهره گیری از ساخت و سازها برای تامین منابع مالی گفت: هم اکنون بودجه فعلی شهرداری تهران بر اساس ۶۵ درصد تامین از محل ساخت و سازها تدوین شده، البته بسیار خوب است که تامین منابع مالی از این بخش نباشد اما شهرداری ها در کشور درآمدهای پایدارشان به تصویب نرسیده است.
مهدی چمران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر شهید مصطفی چمران امروز زنده بود آیا به شما رای می داد یا خیر؟ گفت: قطعا به من رای می داد چرا که شهید چمران فردی احساسی و بسیار صمیمی بود و به بنده نیز علاقه زیادی داشت. گاهی در جبهه که احساس خطر می کرد به دلایلی من را از منطقه دور می کرد. در روز شهادت ایشان من تا سوسنگرد همراه ایشان بودم و اگر در ادامه نیز با ایشان می رفتم در کنار ایشان قرار می گرفتم. بعدها من فهمیدم که شهید مصطفی چمران نمی خواست در موقع شهادت من همراهشان باشم.
وی در ادامه در خصوص اولویت پروژه های شهر تهران که توسط شورای بعدی انجام خواهد شد، گفت: قطعا پروژه های نیمه تمام باید تمام شوند و طبق برنامه ریزی که انجام داده ایم. در پروژه های عمرانی و فرهنگی برنامه ریزی های قبلی را مرور خواهیم کرد و به صورت مشترک برنامه های جدید را به اجرا خواهیم گذاشت.
وی ادامه داد: متاسفانه در شهرداری های کل کشور برخی شهرداری ها به صورت قومی قبیله ای اداره می شوند یعنی با آمدن مدیری جدید، فرد افراد و قوم خود را وارد مجموعه می کند و شهردار بعدی نیز نمی تواند این افراد را به دلیل بیمه و سایر مسائل بیرون کند. قطعا این روش درستی نیست و در هر دوره ای که انجام شده پذیرفته نیست. در شهرداری نیرو به حد کافی وجود دارد مگر در برخی امور تخصصی که باید افراد متخصص مرتبط را به کار بگیریم. مدیر باید بتواند از نیروهای خود کار بگیرد. مثل امروز که پروانه ای صادر نمی شود قطعا کاری هم وجود ندارد و نصف نیروها مازاد هستند اما اگر فعالیت وجود داشته باشد می توان از این نیروها استفاده کرد.
چمران درباره ارتباط خود با رئیسی منتخب سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: من با ایشان چه در زمانی که در آستان قدس رضوی بودند و چه در زمانی که در قوه قضائیه حضور داشتند ارتباط خوبی داشتم. ان شاءالله این ارتباطات خوب در موضوع مدیریت شهری و دولت نیز ادامه پیدا کند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص کاندیدا شدن برای ریاست شورای شهر تهران در دوره ششم گفت: برای ریاست شورا تابع دوستان هستم.
چمران در تشریح برنامه های شورای ششم برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: در گذشته هر جایی که به نام شهیدی نامگذاری می شد ابتدا در کمیسیون نامگذاری بررسی و در مرحله بعد به صحن شورا آورده می شد. نامگذاری بزرگراه صیاد شیرازی در دوره دوم شورا نیز به همین ترتیب انجام شد. لذا در دوره ششم نیز برای نامگذاری اگر خانواده شهید راضی باشند چه شهید بانو و چه شهید مرد استمرار خواهد داشت.
وی درباره مصوبه برج باغ که در دوره پنجم شورا به خانه باغ تبدیل شد، گفت: قطعا مصوباتی که تصویب می شود کسی آن را لغو نمی کند اما در مواردی که به نفع مردم است حتما تصحیح انجام خواهد شد. ما مصوبه برج باغ نداشتیم و این موضوع بعدا مطرح شد. مصوبه ما این بود که جایی که باغ است به جای ۶۰ درصد نصف آن یعنی ۳۰ درصد ساخت و ساز انجام شود و این نصف در طبقات به افراد داده شود. در آن موقع چهار طبقه در تهران مجوز داده می شود که مقرر شد در این مورد اجازه هشت طبقه داده شود. این در حالیست که هشت طبقه برج نیست. متاسفانه سوء استفاده های تبلیغاتی در این خصوص انجام شد.
وی افزود: در حال حاضر اجازه ساخت و ساز ۳۰ درصد است در دو طبقه که معمولا کسی این کار را نمی کند و در شمال شهر اغلب زمین ها درخت دارند و افراد می خواهند بسازند و با مشکل مواجه شدند. پیشنهاد من این است که با تاکید بر حفظ باغ و درخت مردم ساختمان هم بسازند. امروز هر کس در خانه درختی دارد نسبت به آن بغض دارد و در صدد است که پای آن چیزی بریزد و آن را خشک کند و از شر آن خلاص شود. با این سخت گیری در ساخت و ساز درختان حفظ نشدند و شهر و شهرداری هم ضرر کرد.
وی در خصوص برنامه شورای ششم در حوزه شفافیت نیز گفت: آنچه که قبلا در این حوزه انجام داده بودیم و آنچه که در دوره پنجم به صورت کارآمد و موثر انجام شده مورد استفاده قرار می گیرد و ادامه می یابد. البته ما به دنبال شفافیت واقعی هستیم.
چمران در پاسخ به سوالی در خصوص بهره گیری از نیروهای جوان برای شورای عالی استان ها نیز، گفت: فعلا نمی شود در مورد شورای عالی استان ها فکر کرد. چرا که این شورا شش ماه بعد تشکیل می شود و البته بسیار مهم است و باید برنامه خوبی تدوین شود. فقط تهران هم نیست و این شورا مربوط به کل کشور است. فردی باید آنجا مستقر شود که ارتباط خوبی با دولت و مجلس داشته باشد.
چمران در خصوص ارتباط خوب مدیریت شهری با دولت و حل مسئله اخذ سهم دولت در حوزه حمل و نقل عمومی گفت: در عموم کشورها حمل و نقل های سنگین مثل مترو در اختیار دولت است و پس از ساخت به شهرداری تحویل داده می شود اما در کشور ما وقتی دولت می خواهد بودجه را تصویب کند ۴۰۰ میلیارد تومان برای مترو اختصاص می دهد. این در حالیست که در سال آخر که ما در شورا حضور داشتیم ۵۰۰۰ میلیارد تومان برای مترو گذاشتیم و دولت ۴۰۰ میلیارد تومان برای مترو تصویب کرد که نهایتا ۶۰ درصد آن تخصیص پیدا کرد. به این ترتیب دولت ها سهمیه و نه یارانه برای مترو می پردازند.
به گفته وی، البته برای بلیت مترو یک سوم هزینه را دولت، یک سوم را شهرداری و یک سوم را مردم پرداخت می کنند. در دوره پنجم هم همکاری لازم میان دولت و شهرداری وجود نداشت. در حال حاضر مشکل اصلی مترو خط و ایستگاه نیست. چرا که این موضوع اگر دو سه ماه دیگر ما در شورا فعالیت خود را ادامه می دادیم به اتمام می رسید. مشکل اصلی واگن است که باید با کمک دولت مشکلش حل شود.
چمران در خصوص مرکز مطالعات شهرداری تهران نیز گفت: در این مرکز پروژه هایی تعریف می شد که توسط اساتید انجام می گرفت و نتیجه آن به شهرداری داده می شد، اما ما تصویب کردیم این پروژه ها باید حتما در شورا به تصویب برسد تا پروژه هایی باشند که به درد مدیریت شهری می خورند. همچنین در شورا نیز مرکز پژوهش هایی درست کردیم که البته دوستان در دوره پنجم آن را منحل کردند. ما از بیرون و توسط کادر علمی خارج شورا و شهرداری استفاده کردیم تا بار مالی کمتری داشته باشد. این افراد نیز حدود شش نفر بیشتر نبودند اما نتیجه کار آنها در تصمیمات شورا بسیار موثر و خوب بود. احیای دوباره این مرکز پژوهش ها بستگی به تصمیم دوستان در دوره ششم دارد.
چمران در خصوص موضوع باغات، گفت: در مورد قانون باغات تجدید نظر خواهیم کرد. در سال ۹۹ یک پروانه باغات هم صادر نشد ولی در سال ۹۸ پروانه صادر شد. نباید این موضوع به این شکل حل و فصل شود.
منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.